Bádogos Munka

A Lungo Tetőfedés munkatársai magas minőségben, nagy odafigyeléssel, az Ön igényeit szem előtt tartva végzik a munkájukat, hogy Önnek csak élveznie kelljen munkánk eredményét.

A ház egyik főbb réssze

A háztető fontos kiegészítője az esővizet, hóolvadékot biztonságosan elvezető ereszcsatorna. Az eresz állapota nem pusztán esztétikai kérdés, a ház egészére kihat.

Az ereszcsatornákat évtizedekkel ezelőtt még épületbádogosok készítették. Szelvényük és az elhelyezésük szerint megkülönböztettek félkör- és négyszögszelvényű függő ereszcsatornákat, párkányon ülő csatornákat, fekvő-, párkányba süllyesztett-, béléses- és attika csatornákat. Ma már a legtöbbjüket csak ritkán, főként műemlék épületeken, különleges építészeti megoldások kivitelezésekor (pl. eredeti állapotban való felújítás) alkalmazzák.
A függő ereszcsatornák szinte egyeduralkodókká lettek a házakon. Érthető módon, hiszen ezek anyagszükséglete a legkedvezőbb, egyszerű a felszerelésük és karbantartásuk, cseréjük is gyorsan elvégezhető. Ez a típus az eresz alá szerelt, csatornatartókon nyugvó, vályú alakú rendszer. A korszerű ereszcsatornák elemekből állíthatók össze. A műanyagból vagy fémlemezből készített gyári termékek beépítése a leggazdaságosabb.
Az ereszcsatorna-rendszert még a tető lefedése előtt kell összeszerelni, gyakorta mégis megfordul a sorrend: a tetőfedőt követi a bádogos. Ilyenkor fokozottan ügyelni kell arra, hogy a fedés kellően takarjon az eresz szélére, a víz ne juthasson a tető alá, és ne folyjon túl az ereszen. Az ereszt tartó kampókkal állítják be a szükséges lejtést, ami általában 2-3%-os a lefolyócső irányába. Ez nem lehet se kisebb, se nagyobb, mert akkor nem vagy éppen túl gyorsan folyik le a víz, és a lefolyók esetleg nem képesek azt elvezetni.
Horganyzott acél ereszcsatorna

A legolcsóbb csatornarendszer. A cinkbevonatokat elsősorban vidéki, városi és nem sok kén-dioxidot tartalmazó ipari környezet hatásának kitett acél csatornák felületének védelmére alkalmazzák. A cinkbevonatok díszítési célra általában nem alkalmasak, mert a légkör hatására képződő só vegyületek a felület fémes színét és fényét teljesen elfedik. A vízzel tartósan érintkező cinkfelületen ugyancsak hamar kialakul az ún. cinkrozsda. Savaknak, lúgoknak a cink csak igen gyengén, vagy egyáltalán nem áll ellen. A horganyzott acél hátránya, hogy sérülés esetén viszonylag gyorsan korrodálódik. Az elemek összeillesztése keményforrasztással történik.

láss többet...


Horgany ereszcsatorna

A horgany ereszcsatornák nem horganyzott acéllemezből készülnek, hanem 99,995 % tisztaságú elektrolit horganyból, kis mennyiségű réz és titán hozzáadásával. Ennek köszönhetően élettartamuk viszonylag magas, kb. 60 év.

láss többet...


Egy profi bádogos munkára van szüksége?

Hagyományos bádogos munkák, lapostető szigetelés, homlokzatburkolat, bádogos termékek, kiegészítők gyártása, korszerű gépi előmunkálású fémlemezfedések, pikkelyfedések, kiselemes fémlemez fedések.

Milyen bádogos munkákat vállalunk?

A lemezes tetőfedések és az ereszcsatornák építése mellett vállaljuk ablakpárkányok, kémények és falszegélyek fedését, vápák beépítését és egyéb tető és bádogos munkákat is.

Bádogos szolgáltatásaink:

  • Ablakpárkányok, kémény és falszegélyek.
  • Lefolyók, ereszszegélyek, hajlatbádogok.
  • Szegletdíszek, tetőkibúvók, készítése, javítása, szerelése.

Alumínium ereszcsatorna

A nehézfémek - mint pl. a réz, a cink vagy az ólom - a szennyezett esővízen keresztül a talajba jutva erősen károsítják környezetünket. Néhány országban egyre inkább korlátozzák ezen anyagok tetőfedésben és esővíz-elvezetésben való alkalmazását. Mivel az alumínium könnyűfém, használatával környezetünk szennyezése elkerülhető. Az alumínium nem rozsdásodik, ennek köszönhetően értékálló és nem igényel karbantartást sem. Az alumínium ereszcsatorna alapjául szolgáló szalagok úgynevezett Coil Coating eljárással nemes felületet kapnak. A szalagok eközben akár 20 megmunkálási fázison is átmennek. Az előkezelést követően mindkét oldalon alapozó felületet visznek fel az anyagra, és ráégetik. Az alumínium ereszcsatorna összeillesztése popszegeccsel és szilikon tömítővel történik.

láss többet...


Vörösréz függőeresz csatornák

Németországban a vörösréz lemez csatornaelemeket is készen lehet kapni, hazánkban azonban külön le kell őket gyártatni. A vörösréznek a horganyhoz hasonló tulajdonságai vannak, de élettartama a horganyénak mintegy a kétszerese. A vörösréz lemez csatorna 50-100 évig, sőt még tovább is eltarthat.

Sokan különlegesen szépnek tartják a vörösréz csatornafelületet: az új vörösréz lemez felülete eleinte vöröses, majd oxidálódása következtében sötétbarna lesz, így védőmázolása nem szükséges. Évek múlva zöldes színű védőréteg, a patina alakul ki rajta, amely az öreg házak vörösréz lemez tetőit különösen értékessé teszi. A vörösréz jó tulajdon­ságainak meg is van az ára: mintegy kétszer annyiba kerül, mint a horgany.

láss többet....

Kérj árajánlatot

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.